Home

  Jaarverslag 2016

  KNLTB Congressen en Tenniskids Feest

  KNLTB Jaarcongres

  Op 26 november vond in Omnisport Apeldoorn het vierde KNLTB Jaarcongres plaats. In totaal bezochten  821 verenigingsbestuurders het Jaarcongres, iets meer dan een jaar eerder (812). Het overgrote deel daarvan ging aan het einde van de dag tevreden huiswaarts. Bezoekers beoordeelden het Jaarcongres met een 8,0 (2015: 7,9). Naast sessies en workshops vanuit de KNLTB, waren ondernemer Ben Woldring en voormalig hockeybondscoach Marc Lammers van de partij als keynote speakers. Net als in 2015 werd het Jaarcongres in combinatie met de AFAS Tennis Classics georganiseerd. Bezoekers van het congres konden na afloop dan ook kijken naar wedstrijden tussen de tennissterren van weleer.
  Bekijk hier een sfeerimpressie van het KNLTB Jaarcongres

   

  KNLTB Trainerscongres

  Op vrijdag 13 december werd het tweede KNLTB Trainerscongres georganiseerd in Topsportcentrum Rotterdam, op het centercourt van de Lotto NK Tennis. In totaal waren 1221 trainers aanwezig, ruim meer dan de 1.000 trainers een jaar eerder. De presentaties van keynote speaker Judy Murray, moeder en voormalig coach van wereldtoppers Andy en Jamie en oud-captain van het Britse Fed Cup-team, maar ook de vele kennissessies, leverden veel tevreden reacties op. Bezoekers beoordeelden het congres met een 7,4 (2015: 7,2).
  Bekijk hier een sfeerimpressie van het KNLTB Trainerscongres

   

  Tenniskids Feest 

  In 2016 vond voor het eerst het Tenniskids Feest plaats. Op zaterdag 2 juli in Den Bosch en op zondag 3 juli in Alphen aan den Rijn werd een feest gehouden speciaal voor kinderen die minimaal drie keer deel hadden genomen aan de Tenniskids-competities; de World Tour en de Groene competitie. Er is gekozen voor twee locaties verspreid door het land, om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te bieden hierbij aanwezig te zijn. Uit het hele land kwamen in totaal ongeveer 1.000 kinderen samen om de competitie feestelijk af te sluiten. 

  Na een gezamenlijke, professionele warming-up vermaakten de kinderen, opgedeeld in leeftijd naar de Tenniskids-kleuren rood, oranje en groen, zich in drie groepen met allerlei tennisactiviteiten. De dag bestond uit drie onderdelen; tennis, fun en entertainment. Kinderen konden spelen tegen de beste tennisjeugd, een clinic volgen, allerlei records verbreken, meedoen aan een minitoernooitje en nog veel meer. Bij het fun-onderdeel kwamen de kinderen terecht op een mini-festival waar ze konden kiezen uit beachtennis, het doen van tennistricks of rolstoeltennis. Maar ze konden ook chillen op het luchtkussen of zich laten uitdagen in één van de tennischallenges. Ook stond de spectaculaire en interactieve magic show van Luc Elson op het programma en voor velen was het hoogtepunt van de dag het spetterende optreden van The Voice of Holland-winnares Maan!
  Bekijk hier een sfeerimpressie van het Tenniskids Feest


  Tenniskids mascottes Ace & Love

  Op het Tenniskids Feest maakten de kinderen voor het eerst in levende lijve kennis met de nieuwe Tenniskids-mascottes Ace en Love. Ace en Love zijn vossen in tennis-outfit die gek zijn op tennis. Ze zijn slim, uitdagend, snel, dapper, ondeugend, sportief en cool. Ze werden  op het Tenniskids Feest voor het eerst gepresenteerd en blijken een toevoeging die door veel kinderen zeer gewaardeerd wordt. En hetzelfde geldt voor het Tenniskids Feest, dat in 2017 zeker weer wordt gehouden.